Σεβασμός στο περιβάλλον - Αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο 2019

Μια σημαντική, καλά οργανωμένη δράση του συλλόγου μας ολοκληρώθηκε. Η συγκέντρωση των απαιτουμένων πλαστικών πωμάτων προς ανακύκλωση μας έδωσε την δυνατότητα να προμηθευθούμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο το οποίο δωρίσαμε στις 21 Μαΐου ε.έ. στο Γ.Ν. Παπανικολάου.

            Η αγάπη και ο σεβασμός στο περιβάλλον σε συνδυασμό με την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, που αποτελούν δύο βασικούς σκοπούς του καταστατικού της Κ.Ε.Π.Φ. "δούλεψαν" παρέα για την ανθρωπιστική αυτή δράση. Ενεργοποιήθηκαν πολλοί συμπολίτες μας και όχι μόνο. Με συγκίνηση βρίσκαμε γεμάτον τον κάδο έξω από το κτήριο του συλλόγου μας, αλλά και πολλές σακούλες γεμάτες πώματα που μας περίμεναν καθημερινά δίπλα στον κάδο, άλλες κρεμασμένες σε κάγκελα σπιτιών απ’ όπου τις παραλαμβάναμε, τσάντες επίσης γεμάτες που μας προωθούσαν χέρι-χέρι μέλη και φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι. Όλους εσάς που ανταποκριθήκατε με θέρμη στο σύνθημα κανένα καπάκι στα σκουπίδια σας ευχαριστούμε θερμά.

            Μαζί μας πολύτιμος αρωγός ο Θανάσης Δημάρατος. Με συνεχή και άοκνη συλλογή πωμάτων από πολλούς φορείς που κινητοποίησε, μας έφερε χιλιάδες καπάκια και βοήθησε να πραγματοποιηθεί ο στόχος μας πολύ πιο σύντομα. Μαζί με τις προσωπικές ευχαριστίες μας επιθυμούμε να απευθύνουμε ένα θερμό ευχαριστώ προς όλους αυτούς τους φορείς που συνέδραμαν ουσιαστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση του σκοπού μας, που είναι:

  1. Κυλικείο Παιδαγωγικής σχολής ΑΠΘ
  2. Κέντρο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης, ΚΕΑΘΕ
  3. Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής ΑΠΘ
  4. Ψυχιατρική κλινική Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας
  5. Νευροχειρουργική κλινική Γενικού Νοσοκομεϊου Καβάλας
  6. Ιερός ναός Αγίων Αναργύρων Φωτολίβους Δράμας
  7. EPSILON NET, Θεσσαλονίκη
  8. Συνεργείο αυτοκινήτων Κώστα Μακρυγιάννη

 Ευχαριστούμε ακόμη τον Γιάννη Στεφανίδη με την ομάδα του που μας βοήθησαν ακόμη μια φορά, τον Λευτέρη Αντωνιάδη και την Αναστασία Χασιώτου.

Σημαντική και συγκινητική είναι η ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση παιδιών και εφήβων στην ιδέα της ανακύκλωσης και κατ´ επέκταση στην προστασία του περιβάλλοντος, μαζί με τον ευγενικό τελικό σκοπό της προμήθειας του αμαξιδίου. Αγαπημένα παιδιά, φροντίζοντας το περιβάλλον με αγάπη στον συνάνθρωπο αποδείξατε και πάλι τί σημαίνει νέα γενιά! 

            Και συνεχίζουμε χωρίς διακοπή. Η χαρά και η ικανοποίησή μας από την πρώτη επιτυχημένη κίνηση  αλληλεγγύης και σεβασμού στο περιβάλλον μας έδωσε όλους φτερά, και ήδη γεμίζουν κι έρχονται νέες τσάντες με καπάκια και αγάπη περισσή. 

            Κατά ευτυχή συγκυρία, γέμισε από χρησιμοποιημένες μπαταρίες με την συμμετοχή και πάλι συμπολιτών, μελών και φίλων μας ο κάδος ανακύκλωσης μπαταριών που διατηρούμε επίσης έξω από τα γραφεία του συλλόγου μας. Παραδώσαμε στις 19 Ιουνίου ε.έ. σε εταιρία ανακύκλωσης 24 κιλά μπαταρίες! Ο κάδος μας περιμένει και πάλι όλους, μικρούς και μεγάλους, που με αγάπη και σεβασμό στο περιβάλλον στηρίζουν μαζί μας την ανακύκλωση μπαταριών.

            Επίσης, έχουμε τοποθετήσει στα γραφεία του συλλόγου δύο κάδους ανακύκλωσης χαρτιού.

Γιορτάζουμε και προστατεύουμε κάθε μέρα το περιβάλλον. Όχι μια ημέρα τον χρόνο κι ακολούθως να περιμένουμε την επόμενη χρονιά, για να ασχοληθούμε σοβαρά και με σεβασμό μαζί του.

Η ανοιχτή αγκαλιά του συλλόγου μας σας περιμένει όλους!