Οι Δράσεις της Κ.Ε.Π.Φ. για το περιβάλλον

Η Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου έχει θέσει ως κύριους σκοπούς της δραστηριοποίησής της την επικοινωνία, την πολιτιστική παιδεία, την αλληλεγγύη και την εξασφάλιση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος του Φιλύρου.

Όμορφες εικόνες του Φιλύρου

Αναφορές στο όμορφο Φίλυρο και τα μονοπάτια του στο δάσος, στην εφημερίδα του συλλόγου μας "Φιλυρέα":

Αγαπάτε το Φίλυρο; Φωτογραφίστε το!

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας του συλλόγου μας που διοργανώθηκε το καλοκαίρι του 2014, με σκοπό την ανάδειξη των όμορφων φυσικών τοπίων του Φιλύρου.

Φορέστε τα αθλητικά σας και ελάτε να περπατήσουμε στο Φίλυρο!

Αυτό ήταν το σύνθημα του συλλόγου στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη, στις 20 Απριλίου 2017, στην Βεργίνα τηλεόραση και την εκπομπή Μέσα σε όλα, με την Φαίη Κλιάτση.

Κι ας μην ξεχνάμε την δράση ανακύκλωσης πωμάτων!

Η δράση συνεχίζεται!

Φλοιοφάγο έντομο

Διαπιστώσαμε ότι πολλά δένδρα του δάσους του Φιλύρου με την πλούσια χλωρίδα κινδυνεύουν να προσβληθούν από τα ήδη προσβεβλημένα από το φλοιοφάγο έντομο.
Για τον λόγο αυτό απευθύναμε στις 02 Δεκεμβρίου 2019 σχετικό έγγραφο προς τον δήμαρχο Πυλαίας- Χορτιάτη κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη αιτούμενοι την διαβίβασή του προς την αρμόδια δασική υπηρεσία. Όντως με το υπ' αριθ. πρωτ. 72619 και ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2019 λάβαμε θετική στο αίτημά μας απάντηση του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης ( Τμήμα Διοίκησης και Διαχείρισης Δασών ) και έγιναν οι απαραίτητες εργασίες.