Ανακύκλωση 2020 Ούτε ένα καπάκι στα σκουπίδια!

Αγαπητά μέλη και αγαπητοί φίλοι του συλλόγου μας, γνωστοί και άγνωστοι, που όμως συμμετέχετε ενεργά στην δράση μας της συλλογής πλαστικών πωμάτων,

Η περίοδος της υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας σφράγισε με τον δικό της τρόπο την φετινή χρονιά για όλους μας και συνεχίζει να δοκιμάζει κατά τόπους την ηπειρωτική και τη νησιωτική χώρα. Ευχή και ελπίδα καθενός μας είναι η περιπέτεια να τελειώσει και να μην επαναληφθεί.

Στο προηγούμενο διάστημα η μεταξύ μας επικοινωνία συνεχίσθηκε με ποικίλους τρόπους, ένας εκ των οποίων εξακολουθεί να είναι η ανταπόκρισή σας στην διαδικασία της αδιάκοπης συλλογής των κάθε είδους πλαστικών πωμάτων, η οποία έχει διττό τελικό στόχο και αποτέλεσμα: την έκφραση αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο μέσω της εθελοντικής προσφοράς και ταυτόχρονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Η τοπική κοινωνία του Φιλύρου, αλλά και γνώριμοι και μη από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον, φέρνουν χρήσιμο πλαστικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει σε σπίτια, μπαλκόνια, αυλές, σχολεία, από εστιατόρια, εξόδους, εκδρομές και πάσης φύσεως κατανάλωση και το αφήνουν στην είσοδο του κτηρίου του συλλόγου μας γνωρίζοντας ότι με την πράξη τους αυτή βοηθούν συνανθρώπους.

anakiklosi2020webΚαπάκια και πώματα από σκληρό πλαστικό (με προέλευση από νερά, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά, μπογιές, βαφές μαλλιών, οδοντόπαστες, απορρυπαντικά, κρέμες προσώπου, σώματος, χεριών, κέτσαπ, μουστάρδα, παγωτά, χυμοούς...) μπορούν να αξιοποιηθούν μέσα από τη συλλογική κινητοποίησή μας, με μοναδική προϋπόθεση (και παράκληση) να είναι καθαρά.

Δύο αμαξίδια βαρέος τύπου και ένα πιεσόμετρο είναι τα πολύτιμα αποκτήματα από την συμμετοχή σας σε αυτήν την εξόρμηση, την τρίτη κατά σειρά, η οποία δεν σταμάτησε καθόλου χάρη σ' εσάς που ανταποκρίνεσθε στην έκκληση του συλλόγου μας για ενεργοποίηση της προσπάθειας προστασίας του περιβάλλοντος και ενίσχυση της κοινωνίας αλληλεγγύης. Η αγάπη σας θα "περιφέρεται" στο εξής στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική και στο Τμήμα Τραυματιοφορέων, το δε πιεσόμετρο θα εξυπηρετεί την Μονάδα Ύπνου της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου, το οποίο και απεδέχθη την δωρεά με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του, περί της οποίας ενημέρωσε την ΚΕΠΦ δια της με αριθμό πρωτοκόλλου 15493/1-9-2020 ευχαριστήριας επιστολής του.

Συνεχίζουμε την συλλογή αδιαλείπτως, από την ίδια ακόμα ημέρα που στείλαμε το υλικό προς ανακύκλωση. Όλοι οι στόχοι μας σε μια δράση. Όλοι μαζί σε έναν στόχο!

Με την αμέριστη υποστήριξη της Αναστασίας Χασιώτου και με υπεύθυνο τον Θανάση Δημάρατο.

Η Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου σας ευχαριστεί όλους θερμά!

 

Η πρόεδρος Ολυμπία Δημαράτου και τα Μέλη του Δ.Σ. της Κ. Ε. Π. Φ.