Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 20:10

logofiliro

epxbe

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Κίνησης Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου,

Γνωρίζετε όλοι τον ισχυρό δεσμό του συλλόγου μας με το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, δεσμό που εσείς ενισχύετε με την αγάπη και το ενδιαφέρον σας, στηρίζοντάς το με την συνεχή παρουσία σας σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε στους χώρους του. Οι αναφορές στο Παιδικό Χωριό από τις στήλες της εφημερίδας μας της Φιλυρέας είναι συνεχείς.

Η συμμετοχή σας είναι αδιάκοπη και συγκινητική, αφού "όλα γίνονται από τους ανθρώπους για τους ανθρώπους", εν προκειμένω για τα παιδιά που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του με στοργική φροντίδα από το διοικητικό συμβούλιο, το προσωπικό και τις ακούραστες εθελόντριες.

Για όλα αυτά έχουμε σχηματίσει προσωπική γνώμη λόγω και της εθελοντικής συνεργασίας μας με το Ε.Π.Χ. και έχοντας γνωρίσει εκ του εγγύς το έργο που επιτελείται.

Είναι πολύ δυσάρεστο το γεγονός ότι το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο έχει περιπέσει σε οικονομική δυσπραγία, όπως θα διαπιστώσετε στο κείμενο-έκκληση για βοήθεια που απευθύνει σε όλους το διοικητικό συμβούλιο του Ε.Π.Χ.

Απευθύνουμε με τη σειρά μας έκκληση σε όλους, να το στηρίξουμε.

Ας έχουμε πάντα υπόψη μας ότι η αλληλεγγύη είναι η πλέον έμπρακτη εκδήλωση αγάπης, ιδιαίτερα προς τα παιδιά.

Οι Κυριακές μας είχαν το χρώμα και το άρωμα του Χωριού με κάθε εκκλησιασμό μας εκεί.

Κάθε Χριστούγεννα ανταμώναμε στην καθιερωμένη εκδήλωσή μας για το Παιδικό Χωριό. Εφέτος προλάβαμε και πραγματοποιήσαμε την ετήσια μεγάλη συνεστίασή μας στις 16 του περασμένου Φεβρουαρίου με την ίδια επιτυχία, χάρη στην αθρόα συμμετοχή από μέρους σας.

Στη συνέχεια, επήλθε η πανδημία που ακόμα σήμερα μας επιβάλλει την αποφυγή καθιερωμένων αγαπημένων συνηθειών, όπως είναι η φυσική κοινωνική συνάντηση μεταξύ προσώπων, οι συναθροίσεις και η συμμετοχή σε κάθε είδους εκδηλώσεις. Όμως αποκαθιστούμε την επικοινωνία με τη βοήθεια των μέσων που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

Όλοι μαζί, σαν μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά, ας προσφέρουμε εγκάρδια ό,τι ο καθένας μπορεί. Ήδη η ανταπόκρισή σας στην κινητοποίηση του συλλόγου μας με τα προσωπικά τηλεφωνήματα και τα μηνύματά σας φανερώνει το μέγεθος του ενδιαφέροντός σας.

Οι τρέχουσες ανάγκες του Ελληνικού Παιδικού χωριού στο Φίλυρο:

Βούτυρα κάθε είδους

Τυρί φέτα, Κασέρι, Μακαρόνια παστίτσιου, Ζάχαρη, Αλεύρι, Μπέικιν, Βανίλιες, Ελαιόλαδο, Σπορέλαιο, Χυμοί, Σκούπες, φαράσια, σφουγγαρίστρες, Σφουγγαράκια κουζίνας, Χαρτικά (χαρτί υγείας, κουζίνας, χαρτοπετσέτες), Απορρυπαντικά κάθε είδους, Σακούλες απορριμάτων, Πυζάμες για εφήβους

Κάθε προσφορά σας έχει ιδιαίτερη, σημαντική αξία.

Να έχετε υγεία και ελπίδα.

Είμαστε εδώ, είμαστε μαζί.

Η πρόεδρος Ολυμπία Δημαράτου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΠΦ

Η ανακοίνωση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο:

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

'Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

μέλη και συμπαραστάτες του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο,

Τον Ιανουάριο του 2020 το σωματείο μας συμπλήρωσε 32 χρόνια συνεχούς προσφοράς στον τομέα της παιδικής προστασίας μέσα από μια πορεία δύσκολη και επίπονη, κατά τη διάρκεια της οποίας αντιμετωπίσαμε προβλήματα που καταφέραμε να υπερβούμε. Όλη η προσφορά είχε έναν και μοναδικό αποδέκτη: τα παιδιά μας, τα 200 και πλέον παιδιά που είχαμε την χαρά να φιλοξενούμε, να φροντίζουμε, να μεγαλώνουμε και να καμαρώνουμε για την πρόοδό τους. Κάθε μέρα έμοιαζε με ταξίδι συναισθημάτων και ψυχικής ανάτασης, στο οποίο ήμασταν όλοι συνοδοιπόροι, μέλη, φίλοι του σωματείου ανώνυμοι, επώνυμοι, εταιρείες και επιχειρήσεις. Από τον Μάρτιο εντούτοις του 2020, λόγω της ενδημούσης πανδημίας, και εξ αυτής του περιορισμού των μετακινήσεων, της απαγόρευσης διενέργειας εκδηλώσεων και των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων που επιβάλλεται να τηρούνται από το σωματείο μας (περιορισμός επισκέψεων, αναστολή λειτουργίας της εκκλησίας μας κ.τ.λ.), όπως και της γενικής οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της ίδιας πανδημίας, βιώνουμε την πρωτόγνωρη μείωση σε ποσοστό 70%-80% τόσο των χρηματικών δωρεών και των χορηγιών, όσο και των προσφορών σε τρόφιμα και προϊόντα, καθώς και την μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει το σωματείο μας περίπου κατά 80% σε σχέση με προηγούμενα έτη.

Τις τελευταίες μέρες φτάσαμε στο οριακό σημείο αδυναμίας να θερμάνουμε και τα 8 σπίτια στα οποία διαμένουν τα 38 ανήλικα παιδιά μας. Αντιμετωπίζουμε έλλειψη σε βασικά είδη διατροφής και προϊόντα απαραίτητα για την καθημερινότητά τους. Λόγω δε έλλειψης ρευστότητας τους τελευταίους μήνες, το Σωματείο αδυνατεί να είναι συνεπές στις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στο ελληνικό δημόσιο, αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό του, τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του οι οποίοι, κατανοώντας το τεράστιο μέγεθος του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το σωματείο μας, με αξιοθαύμαστη υπομονή συνεχίζουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στα παιδιά μας, παραμερίζοντας την αβεβαιότητα της καταβολής των μισθών τους.

Όπως γνωρίζετε, το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό ανήλικων παιδιών στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Με μοναδικό γνώμονα την αξιοπρεπή διαβίωση των παιδιών αυτών, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια συνεχούς και αδιατάρακτης πορείας, απευθύνουν από άκρως δυσχερή θέση ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ, αφού υπ’ αυτές τις συνθήκες απειλείται άμεσα η συνέχιση της λειτουργίας του, με κίνδυνο την επ’ αόριστον αναστολή των υπηρεσιών του.

Φίλες και φίλοι καινούργιοι και παλιοί, μέλη και συμπαραστάτες μας, ζητάμε την στήριξη και την βοήθειά σας στην πιο δύσκολη οικονομική κρίση που βιώνει το Σωματείο μας.

ΑΣ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ….

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ....

ΤΗΛ. 2310-233033, 2310-678460

Email: ellinikopaidikoxorio@gmail.com