Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 14:45

5 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

5 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος


Η Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου μέσα στους τέσσερις κεντρικούς σκοπούς της περιλαμβάνει την προστασία του περιβάλλοντος.
Επικοινωνία * Πολιτισμός * Περιβάλλον * Αλληλεγγύη είναι οι στόχοι που υπηρετούμε, με κινητήρια δύναμη τον εθελοντισμό.
Ενδιαφερόμαστε και ασχολούμαστε με το περιβάλλον, δρώντας δυναμικά με την πολύτιμη συμμετοχή των μελών και φίλων μας. ,
Ενδεικτικά:
Κεραίες στο Φίλυρο, βλ.Φιλυρέα 43/46, με ενεργό συμμετοχή μας στην δικαστική προσφυγή, κατά την οποία η πρόεδρος Ολυμπία Δημαράτου κατέθεσε ως μάρτυρας των συμπολιτών μας κατά της τοποθέτησης των κεραιών.
• Από το έτος 2013 ο αντιπρόεδρος Άκης Ψωμάς σε συνεργασία με τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, με συνεχείς εξειδικευμένες ομιλίες του και χρηστικές οδηγίες, έφερε την κομποστοποίηση στις αυλές μας.
• Για το φλοιοφάγο έντομο που κατέστρεφε δένδρα στο Φίλυρο, στείλαμε άμεσα επιστολή μας στην αρμόδια υπηρεσία, ήρθε η σχετική απάντησή της και στη συνέχεια έγιναν οι δέουσες ενέργειες εκ μέρους της.
Φωτογράφιση και ανάδειξη στην εφημερίδα μας, φύλλα 43/44 και στο ημερολόγιο του συλλόγου μας έτους 2016 υπέροχων γνωστών και μη τοποθεσιών του πανέμορφου περιβάλλοντος του τόπου μας, αποτυπωμένες από τον φίλο εθελοντή μας, εξαιρετικό φωτογράφο Νίκο Τσιγαρό, καθώς και διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα "Αγαπάτε το Φίλυρο; Φωτογραφίστε το!"
Επιστημονικά δημοσιεύματα όπως του δρ. Ιωάννη Σπανού, Φιλυρέα 65, για την προστασία των δασών μας από τις πυρκαγιές.
• Οι μόνιμες δράσεις ανακύκλωσης πλαστικών πωμάτων και χρησιμοποιημένων βρώσιμων ελαίων που απέδωσαν και αποδίδουν πλήθος δωρεών, έκφραση αγάπης και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο, Φιλυρέα 52, 55, 58, 59 και 67, καθώς συλλογή μπαταριών.

Κάθε προσπάθεια, μικρή ή μεγάλη, από όλους μας, ας αποτελεί κίνητρο για ό,τι καλό μπορούμε να προσφέρουμε στο "σπίτι" όλων μας, τώρα που η διαμαρτυρία της Φύσης για την αλόγιστη συμπεριφορά μας απέναντί της είναι πιο εμφανής από ποτέ.

 

 Δείτε αναλυτικά εδώ: https://filiro.gr/περιβάλλον

 

Σε αυτήν την κατηγορία: « Πρόσκληση Προσφοράς