Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 17:38

11/12/2019 Επίσκεψη της Κ.Ε.Π.Φ. στο αρχοντικό γερόντων «Η Βασιλειάδα»

ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΓΕΡΟΝΤΩΝ «Η ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ»

Τετάρτη 11-12-19, ένα βροχερό χειμωνιάτικο απόγευμα, ξεκινήσαμε τα μέλη της χορωδίας και τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της Κίνησης Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου να κάνουμε την πρώτη μας γνωριμία με το «Αρχοντικό Γερόντων Η Βασιλειάδα» μέσα από μια εκδήλωση προσφοράς κι αγάπης.

Κοντά στο χωριό Άγιος Βασίλειος, σε μια πλαγιά που περιτριγυρίζεται από δένδρα βρίσκεται το ίδρυμα έχοντας θέα προς την ομώνυμη λίμνη. Μόλις φτάσαμε, μας υποδέχτηκαν τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Ι. Τσακίρη και Μ. Καραγιάννη, που μας οδήγησαν στην τραπεζαρία των γερόντων, την οποία μετατρέψαμε σε μικρή σκηνή για τις ανάγκες της εκδήλωσής μας.

Το πρόγραμμα της χορωδίας περιελάμβανε χριστουγεννιάτικα κάλαντα, έντεχνα τραγούδια και καντάδες  με μαέστρο τον Χρήστο Ξανθό που συνόδευε με το ακκορντεόν του. Ανάμεσα στα τραγούδια παρεμβαλλόταν η ανάγνωση επιλεγμένων κειμένων που είχαν σκοπό να ζεστάνουν τις καρδιές των τροφίμων με το χαρμόσυνο κι ελπιδοφόρο μήνυμα των Χριστουγέννων. Σιγά-σιγά αυτή η φλογίτσα της ελπίδας και της χαράς άρχισε να λαμπυρίζει στα μάτια των ηλικιωμένων ακροατών μας. Τραγούδησαν, χόρεψαν και διασκέδασαν μαζί μας, δώσαμε και πήραμε πολλή αγάπη και αισθανθήκαμε ότι γίναμε για λίγο οι «δικοί» τους άνθρωποι. Και ίσως κάποιοι να υποσχεθήκαμε ότι δε θα μείνει η γνωριμία μας σ’ αυτή την επίσκεψη. Γιατί το νόημα των Χριστουγέννων είναι να ζούμε τα Χριστούγεννα σε όλη μας τη ζωή.

Κυριακή Στεφανίδου-Αλεβιζάκη

vasil01.jpgvas2.JPGvasi03.JPG