Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 16:25

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Π.Φ.

Ζωγραφίζουμε;

Η Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου, με αφορμή τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, προκηρύσσει επετειακό μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα:

Εικόνες και Ήρωες του 1821 – 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση - 200 χρόνια Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας

 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές όλων των βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης στο Φίλυρο και έχει τρεις κατηγορίες:

1η κατηγορία: Νηπιαγωγεία - Προσχολική εκπαίδευση

2η κατηγορία: Δημοτικά - Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

3η κατηγορία: Γυμνάσιο και Λύκειο – Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

 


ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Τα έργα των μαθητών μπορεί να είναι ατομικά αλλά και ομαδικά μιας σχολικής τάξης, ένα από κάθε μαθητή ή τάξη.

2. Κάθε έργο να συνοδεύεται από το ονοματεπώνυμο του μαθητή ή των μαθητών, την τάξη, το σχολείο, τα στοιχεία επικοινωνίας, καθώς και από υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα, με την οποία θα συναινεί στη συμμετοχή του παιδιού στον διαγωνισμό, στη δημοσιοποίηση του ονόματός του και στην αξιοποίηση των έργων του διαγωνισμού ως μέρος των αφιερωματικών δράσεων της Κ.Ε.Π.Φ. στην Ελληνική Επανάσταση. Εάν εμπλέκεται και εκπαιδευτικός, να αναφέρεται το όνομά του.

3. Τα ζωγραφικά έργα για να γίνονται δεκτά θα πρέπει να είναι μέσα στο θέμα. Η επιλογή των υλικών και τεχνοτροπιών ζωγραφικής είναι ελεύθερη.

4. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι από 8/1/2022 μέχρι και 4/3/2022. Τα έργα μαζί με την υπεύθυνη δήλωση και τα στοιχεία του μαθητή θα κατατίθενται στο διάστημα αυτό σε κλειστό φάκελο στην κ. Σοφία Τσίλογλου, στο Κ.Ε.Π. Φιλύρου.

5. Από τα έξι πρώτα σε βαθμολογία έργα, δύο από κάθε κατηγορία, θα βραβευτούν τα πρώτα τρία σε βαθμολογία έργα, ένα από κάθε κατηγορία. Θα λάβουν έπαινο τα επόμενα σε βαθμολογία τρία έργα, ένα από κάθε κατηγορία. Τα έξι πρώτα σε βαθμολογία έργα θα γίνουν αφίσες και θα κοσμούν δημόσια κτίρια του Δήμου μας (Δημαρχείο, Κοινότητα, Σχολεία). Όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες που θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

6. Η τελετή βράβευσης θα αποτελέσει μέρος της επετειακής εκδήλωσης της Κ.Ε.Π.Φ. με ομιλία του Στρατηγού ε.α. Ιωάννη Ζούκα, Επίτιμου Διοικητή Γ' Σ. Σ. NDC GR με θέμα: "Εθνεγερσία και δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους" για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η όλη εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων "ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ" του Λυκείου Φιλύρου,την Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022, ώρα 18.00. Παράλληλα θα εκτίθενται στους χώρους του Λυκείου όλα τα έργα ζωγραφικής των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό μαθητών. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία όλων από την πανδημία covid-19.

 

Επιτροπή αξιολόγησης των έργων του διαγωνισμού:

1. Ολυμπία Δημαράτου, Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Φ.

2. Πηνελόπη Καζά, Γ. Γραμματέας της Κ.Ε.Π Φ., Διευθύντρια του Λυκείου Φιλύρου 3. Στέλλα Καριάκα, ζωγράφος

 

Η επιτροπή θα παραλάβει τους φακέλους για αξιολόγηση μετά τη λήξη της προθεσμίας του διαγωνισμού.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ολυμπία Δημαράτου (6977323863) και την Στέλλα Καριάκα (6944128684) κατά τις ώρες 19.00 – 21.00.

 

Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό γνώσης, φαντασίας και συναισθημάτων, σε μια γιορτή τέχνης και πολιτισμού!

 

 

Σε αυτήν την κατηγορία: « Ευχές για τον 15αύγουστο