**Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου** Οι δικές μας στάσεις των λεωφορείων έγιναν ανοιχτές δανειστικές βιβλιοθήκες, μοναδικές πανελληνίως και βραβευμένες!!

Δραστηριότητες Κ.Ε.Π.Φ.

 

1. Λέσχη Ανάγνωσης. Με μέλη της Λέσχης περίπου τριάντα άτομα που συγκεντρώνονται μία φορά τον μήνα, συζητάνε θέματα λογοτεχνικά , αναλύουν διηγήματα και ποιήματα δημιουργώντας μια ομάδα με κοινά ενδιαφέροντα.

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Κίνησης Πολιτών Φιλύρου καλεί κατά διαστήματα γνωστούς συγγραφείς και ποιητές για να συζητήσει μαζί τους τον τρόπο που δουλεύουν, τα στοιχεία της έμπνευσης τους και τους στόχους που μέσα από τα έργα τους θέλουν να υπηρετήσουν. Επίσης, η Λέσχη, οργανώνει τιμητικές βραδιές για ποιητές .

2. Χορωδία. Το 2011 ξεκίνησε η Χορωδία Φιλύρου της Κίνησης συμπληρώνοντας ένα κενό που υπήρχε στο Φίλυρο. Με την καθοδήγηση του μαέστρου – δάσκαλου της χορωδίας και μέλη που ξεπερνούν τον αριθμό των είκοσι άτόμων, ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της στην περιοχή μας.

3. Επιτροπή περιβάλλοντος. Στην επιτροπή αυτή ενεργοποιούνται μέλη και φίλοι της κίνησης με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος. Γίνονται παρεμβάσεις σε ζητήματα καθαριότητας, προστασίας του δάσους και τελευταία ξεκίνησε διαδικασία δενδροφύτευσης στην είσοδο του χωριού.

4. Δίκτυο αλληλεγγύης. Είναι το τελευταίο τμήμα που δημιούργησε η Κίνηση, αναγνωρίζοντας την μεγάλη ανάγκη για αλληλεγγύη την οποία η τοπική κοινωνία του Φιλύρου χρειάζεται, αλλά εκφράζοντας και την επιθυμία μελών να βοηθήσουν στο μέτρο που μπορούν συμπολίτες που χρειάζονται βοήθεια.

5. Μηνιαίες συγκεντρώσεις. Στο χώρο που στεγάζεται η κίνηση ( μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο στο κτίριο της πρώην κοινότητας Φιλύρου ) συγκεντρώνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα τα μέλη και οι φίλοι της κίνησης, συζητούν τα διάφορα προβλήματα και λαμβάνουν αποφάσεις για τις διάφορες δράσεις. Οι συναντήσεις αυτές είναι ανοιχτές για όλους. Στον ίδιο χώρο γίνονται διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες για διάφορα ζητήματα κοινωνικά, οικονομικά, διατροφή, υγείας κ.α.

Σε αυτήν την κατηγορία: Επικοινωνία με την Κ.Ε.Π.Φ. »